Ο Μαραντόνα έπαιξε σε φιλανθρωπικό αγώνα μποξ το 1996

Το 1996 ο Μαραντόνα μπήκε στο ρινγκ για τρεις γύρους, διασκεδάζοντας το κοινό, σε φιλανθρωπικό αγώνα. Αντίπαλος του, ο φίλος του  Santos ‘Falucho’ Laciar, πρώην πρωταθλητής της WBA.

Ητεράστια απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, με τον αγαπημένο Ντιεγκίτο των ποδοσφαιρόφιλων να μένει για πάντα στην ιστορία σαν μία τεράστια φυσιογνωμία, εκτός του αθλητικού πλαισίου.

Μία μικρή ιστορία έχουν να πουν και οι πυγμαχικοί φανς από το πέρασμα του το 1996 σε αγώνα επίδειξης για φιλανθρωπικό σκοπό. Τότε ο Μαραντόνα μπήκε στο ρινγκ για τρεις γύρους, διασκεδάζοντας το κοινό. Αντίπαλος του, ο φίλος του Santos ‘Falucho’ Laciar, πρώην πρωταθλητής της WBA.

O Μαραντόνα έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο στην Μπόκα Τζούνιορς, αλλά τον άφησαν να αγωνιστεί παρά το συμβόλαιο, διότι όταν απαιτούσε κάτι ο Αργεντινός, δεν υπήρχε κανείς να του χαλάσει χατίρι.

Στην ζύγιση οι δύο αθλητές απείχαν 14 ολόκληρα κιλά (ο Μαραντόνα ήταν 75) και το ματς έληξε ισόπαλο. Ο Αργεντινός φορούσε κάσκα και γάντια του χρώματος της Μπόκα Τζούνιορς.

Κάποια στιγμή Μαραντόνα και Laciar σταμάτησαν να ανταλλάσσουν γροθιές και τα έβαλαν με τον διαιτητή. Τα έσοδα της αναμέτρησης δόθηκαν προς ενίσχυση των ακαδημιών της Paz Junior, στην Cordoba όπου έγινε ο αγώνας.

Ο Μαραντόνα ξεσήκωσε τον κόσμο αφού ήταν συμπαθής και διασκεδαστικός, ακόμα και όταν δεν υπηρετούσε το σπορ που τον ανέδειξε.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο