Επιστροφή στην Άμμο – Τουρνουά MEVZA INNSBRUCK 2022

Οι Εθνικές μας ομάδες βρίσκονται από την Πέμπτη στην Αυστρία για να συμμετάσχουν στο Τουρνουά MEVZA της Αυστρίας στη  γραφική πόλη του Innsbruck.

Στις γυναίκες συμμετέχουμε με την Έρικα Νύστρομ και Αλεξάντρα Κουσάροβα (14χρονης αδελφής της τραυματισμένης πρωταθλήτριας μας Ντάριας Κουσάροβας. Στους άντρες συμμετέχουμε με τους πρωταθλητές μας Χαράλαμπο Ζορπή και Αντώνη Λιοτατή που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της προετοιμασίας τους για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Birmingham τον ερχόμενο Αύγουστο.

Στις γυναίκες κληρωθήκαμε στον Τρίτο Όμιλο με δύο ομάδες από την Αυστρία και μία ομάδα από την Ουγγαρία.

 

#3, VASVÁRI / VASVÁRI , HUN, C

#6, GUSAROVA / NYSTRÖM, CYP, C

#14, PUŠKINA / DE MEERSMAN , AUT, C

#11, PFAU / ELSNER , AUT, C

Στον πρώτο τους αγώνα οι κοπέλλες μας, παρά την καλή τους εμφάνιση, έχασαν από τις Ουγγαρέζες αδελφές Vasvari / Vasvari με 1-2 (21-15, 16-21, 9-15). Στον δεύτερο αγώνα κέρδισαν την ομάδα των Pfau / Elsner με 2-0 (21-18, 21-16) και προκρίθηκαν για τον γύρο των 12 όπου είχαν να αντιμετωπίσουν την ομάδα από το Ισραήλ Ashush / Barannik (που προπονεί ο πρώην ομοσπονδιακός μας προπονητής Αντρέας Σαββίδης). Τα κορίτσια μας κέρδισαν και τον αγώνα αυτό με 2-0 (21-15, 22-20) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου αντιμετωπίζουν στις 13.00 (14.00 ώρα Κύπρου) την ομάδα Siposova / Elekova από την Σλοβακία.

Στους άντρες η κλήρωση μας έστειλε στον Τέταρτο όμιλο έναντι δύο ομάδων από την Τσεχία και μία ομάδα από το Ισραήλ.

#5, CUZMICIOV / DAY, ISR, D

#4, BERCIK / DZAVORONOK, CZE, D

#13, BERCIK / RUML, CZE, Q1, D

#12, LIOTATIS / ZORPIS, CYP, D

Οι πρωταθλητές μας αντιμετώπισαν στον πρώτο τους αγώνα τους Τσέχους Bercik / Ruml από τους οποίους έχασαν 0-2 (17-21, 19-21) σε ένα αμφίροπο αγώνα που κρίθηκε στα σημεία. Στην συνέχεια σε ένα κρίσιμο αγώνα, για την συνέχεια του τουρνουά, έχασαν και αποκλείστηκαν από την διοργάνωση, από τους Ισραηλινούς Cuzmiciov / Day 0-2 (16-21, 17-21). Η παρουσία της ομάδας μας στην διοργάνωση κρίνεται ως ικανοποιητική αφού έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία για την συνέχεια της χρονιάς.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο