Η αναμονή για το ECOMMBX Cup και η «ευκαιρία ζωής» για το FIBA EuroBasket 2025 - Δηλώσεις Κουμή και Λοϊζίδη

Για μία αλλιώτικη εμπειρία ετοιμάζεται η Εθνική Ανδρών της Κύπρου, η οποία εδώ και περισσότερο από ένα μήνα προετοιμάζεται για τη συμμετοχή στο FIBA EuroBasket 2025, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο νησί μας, με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γεωργίας και της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Προτού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ριχθεί στην μάχη του Γ’ Ομίλου, τα παιχνίδια του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού, από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, θα τεθεί -σε φιλικό επίπεδο- αντιμέτωπη με άλλες δυο μεγάλες ομάδες, Ισραήλ και Σερβία, στο πλαίσιο του ΕCOMMBX Cup, το οποίο θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Αυγούστου με τη συμμετοχή επίσης της Εθνικής Ελλάδας.

«Η προετοιμασία πάει πολύ καλά, το κλίμα είναι απίστευτο. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Αντιλαμβανόμαστε και τις δυσκολίες, αλλά παράλληλα αντιλαμβανόμαστε και πόση μεγάλη χαρά πρέπει να νιώθουμε έστω και με τη συμμετοχή. Θα δώσουμε τα πάντα για τον κόσμο και τους ανθρώπους που πίστεψαν στη διοργάνωση αυτού του μεγάλου τουρνουά» δηλώνει ο Μιχάλης Κουμής, ο οποίος στη συνέχεια κάνει λόγο για το τουρνουά, που θα γίνει στις 9 και 10 Αυγούστου. «Κατ’ εμένα είναι τεράστιο τουρνουά. Νομίζω ότι ακόμη δεν αντιλαμβανόμαστε τι ομάδες θα έρθουν. Η Σερβία έχει παίκτες όπως οι Γιόκιτς, Μιλουτίνοφ, τεράστιοι παίκτες. Το Ισραήλ πρωτοεμφανιζόμενους, καλούς καλαθοσφαιριστές. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μπορούμε πολλά πράγματα από αυτό το τουρνουά ενόψει της παρουσίας μας στο Ευρωμπάσκετ».

Ο 29χρονος Mιχάλης Κουμής, ύψους 2.04μ., αγωνίζεται στον Κεραυνό. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί σε ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

«Για τέτοιες διοργανώσεις αγαπήσαμε το μπάσκετ»

Κάλεσμα προς τον κόσμο κάνει και ο Χρίστος Λοϊζίδης. «Οι μπασκετικοί σίγουρα αντιλαμβάνονται για τι διοργάνωση μιλούμε. Μία διοργάνωση που έκανε πολλούς, όπως και εμένα, να αγαπήσουμε το μπάσκετ» λέει για το Ευρωμπάσκετ και συμπληρώνει για όσους πιθανόν να μην είναι τόσο κοντά στο μπάσκετ. «Να έρθουν να δουν αυτά τα παιχνίδια, μπορεί να μην γίνει ξανά τέτοιο πράγμα στην Κύπρο. Να δει παιχνίδια υψηλού επιπέδου, αστέρες του παγκόσμιου μπάσκετ και να υποστηρίξουν τη χώρα μας».

Αναφερόμενος στην προετοιμασία ο Λοϊζίδης σημειώνει ότι «ακολουθούμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα από το προπονητικό τιμ, να ετοιμάσουμε τα σώματά μας για το μεγάλο challenge».

Στη συνέχεια κάνει λόγο για τα παιχνίδια του ΕCOMMBX Cup. «Πρώτη φορά θα αντιμετωπίσουμε ομάδες, όπως η Σερβία που είναι μπασκετοχώρα και το Ισραήλ. Θα είναι και η Ελλάδα στη διοργάνωση, ευκαιρία για τον κόσμο να παρακολουθήσει ωραία παιχνίδια» δηλώνει και προσθέτει: «Θα είναι ένα τεστ για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Είμαστε ρεαλιστές, αντιλαμβανόμαστε το επίπεδο των χωρών που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πρώτη φορά Εθνική, σε οποιοδήποτε σπορ, θα παίξει σε αυτό το επίπεδο. Εμείς σαν διεθνείς έχουμε πάρα πολλή όρεξη, το βλέπουμε πολύ θετικά για να αντιπροσωπεύσουμε επάξια τη χώρα μας».

Ο 34χρονος Χρίστος Λοϊζίδης είναι καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ και παίζει ως σέντερ. Πριν από την ομάδα της Λάρνακας είχε υπηρετήσει σε Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ, Κεραυνό και ΕΘΑ.

Πηγή: ΚΟΚ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο