Το Προεδρικό μήνυμα μετά το τέλος της σεζόν

Μια ακόμα καλαθοσφαιρική χρονιά, έριξε αυλαία, αφήνοντας πίσω ένα αρκετά θετικό απολογισμό που μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον του αγαπημένου μας αθλήματος με αισιόδοξη ματιά.

Μια χρονιά δύσκολη και ιδιαίτερη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που συνεχίζει να ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη με τις αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει όχι μόνο στην υγεία, αλλά γενικότερα στην κοινωνία, με τις οικονομικές ζημίες να είναι μεγάλες. Μέσα στη νέα τάξη πραγμάτων που υποχρεωθήκαμε να προσαρμοστούμε, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περιορίσαμε τα κρούσματα στην καλαθόσφαιρα, εκεί όπου διαπιστώθηκε πρόβλημα δράσαμε άμεσα και προληπτικά και δεν επιτρέψαμε την εξάπλωση του ιού και γενικά είχαμε μεγάλο ποσοστό συμμόρφωσης με τις οδηγίες των ειδικών.

Αγωνιστικά η χρονιά αφήνει κέρδος και προοπτική για το μέλλον. Κληθήκαμε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση της μείωσης των ξένων, απορροφήσαμε αντιδράσεις, δεχτήκαμε την κριτική, αλλά είδαμε το δάσος και όχι το δέντρο. Έγνοια μας ήταν και συνεχίζει να είναι το γενικότερο καλό και η προοπτική του αγαπημένου μας αθλήματος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις νεότερες γενιές και αυτή συνεχίζει να είναι η επιδίωξη μας. Το εγχείρημα μας δεν ήταν εύκολο, είμαστε όμως σίγουροι ότι αφήνει εξαιρετικά θετική προοπτική για το μέλλον.

Μέσα σε ένα δύσκολο σκηνικό, κληθήκαμε να αναλάβουμε τη διοργάνωση με τη μορφή bubble του Champions League, με τη συμμετοχή του Κεραυνού που έφτασε στην ιστορική επιτυχία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης. Επιτυχία που μας γέμισε περηφάνια και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η κυπριακή καλαθόσφαιρα μπορεί να σταθεί επάξια στο ψηλότερο επίπεδο. Πολλά συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ Λάρνακας, για την κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και σε όλες τις ομάδες που με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν για να έχουμε ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

Πέραν από το αγωνιστικό μέρος, μέσα από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα και στην προβολή της καλαθόσφαιρας, που επιστρέφει με σταθερά βήματα στα ΜΜΕ και καθιερώνεται σαν ένα από τα αθλήματα που απασχολούν τον Τύπου και κατ’ επέκταση τον κόσμο. Μέσα από διάφορες ενέργειες της ομοσπονδίας, αναβαθμίστηκε η προβολή της καλαθόσφαιρας και προγραμματίζουμε και άλλες ενέργειες για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση προς αυτή την κατεύθυνση. Πέραν από τους 29 αγώνες που προβλήθηκαν ζωντανά από την πλατφόρμα της Cytavision την οποία ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία, προβλήθηκαν 43 αγώνες μέσα από το κανάλι της ομοσπονδίας CBFTV. Δώσαμε την ευκαιρία στον κόσμο να παρακολουθήσει συναρπαστικούς αγώνες, κυρίως στην τελική φάση του πρωταθλήματος, αλλά και στον τελικό του κυπέλλου. Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, είδαμε ότι οι Κύπριοι παίκτες είχαν πρωταγωνιστικό και σημαντικό ρόλο σε καθοριστικά ματς της χρονιάς και αυτό δίνει επιπλέον ώθηση και κίνητρο σε πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν με την πορτοκαλί θεά.

Ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν για να έχουμε μια παραγωγική χρονιά, στους συνεργάτες μου στο διοικητικό συμβούλιο, στο προσωπικό και τους συνεργάτες της ομοσπονδίας, στις ομάδες, στους καλαθοσφαιριστές, στους διαιτητές, τους κομισάριους και γενικότερα σε όλους που έβαλαν το λιθαράκι τους.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με συνέπεια και ευλάβεια το πλάνο μας με στόχο να δούμε ακόμα μεγαλύτερα και σημαντικότερα βήματα προόδου στην καλαθόσφαιρα. Είμαστε βέβαιοι ότι η σεζόν που τελείωσε, αφήνει κέρδος στο άθλημα μας και μας δίνει τη δύναμη για να πετύχουμε ακόμα πολύ περισσότερα την επόμενη σεζόν, με την ευχή και την ελπίδα να ξεπεράσει η ανθρωπότητα το πρόβλημα με τον κορωνοϊό και να δεχτούμε με μεγάλη χαρά ξανά τον κόσμο στα γήπεδα μας.

Από την ΚΟΚ

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο