Έξαλλος ο Φασούλας, ζητά από την πολιτική ηγεσία να κινηθεί νομικά!

O Παναγιώτης Φασούλας ζήτησε την αντίδραση τυο Υπουργείου Αθλητισμού για τις δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις περί απόπειρας δωροδοκίας των Σοβιετικών πριν από τον τελικό του 1987!

Ο βετεράνος Λιθουανός γκαρντ, ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που έπαιξαν στο ΝΒΑ και μέλος του Basketball Hall of Fame της FIBA παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό SkyHook όπου ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων για τον τελικό του 1987, εκεί όπου η Ελλάδα επικράτησε της Σοβιετικής Ένωσης με 103-101 κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης. 

Ανέφερε, λοιπόν πως υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας από κάποιους Έλληνες που προκάλεσε σύγχυση στην αποστολή των Σοβιετικών, ξεκαθαρίζοντας πως κανείς τους δεν πήρε χρήματα. Έπειτα από την προσωπική του δήλωση στους ισχυρισμούς του Μαρτσουλιόνις, ο Παναγιώτης Φασούλας φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, εξηγώντας πως  πρέπει να βγει μπροστά το Υπουργείο Αθλητισμού και να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει.

Αναλυτικά:

«Οι αθλητές που αγωνίζονταν τότε στην υπερδύναμη Σοβιετική Ένωση ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αποδεχθούν οποιαδήποτε ήττα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει γιατί τα είπε αυτά μετά από 34 χρόνια. Εκτός αν φοβάται ότι... ξαναρχόμαστε! Ότι ξανάρχεται η Εθνική ομάδα με τη δυναμική που είχε τότε. Επειδή, λοιπόν είναι τεράστια προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ, δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο αυτόν τον ισχυρισμό. Ο Μαρτσουλιόνις ήταν ένα σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης ως αθλητής. Ο πρώτος Σοβιετικός που υπέγραψε σε ομάδα του ΝΒΑ.

Απορώ γιατί ακόμα η πολιτειακή ηγεσία της χώρας δεν έχει κινηθεί ίσως και με νομικό τρόπο. Το 1987 είναι τα ιερά και τα όσια του αθλητικού κινήματος στην Ελλάδα! Θα ήθελα να δω πιο σημαντικές αντιδράσεις από θεσμικούς παράγοντες... Τους κερδίσαμε και μετά από δυο χρόνια. Και τότε χρηματίστηκαν; Είναι σαν να βγαίνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σήμερα και να λέει ότι τον πλησίασαν οι Έλληνες στη Σαϊτάμα για να τον δωροδοκήσουν! Τέτοιο είναι το αίσχος της δήλωσης αυτής!

Η Ομοσπονδία είναι αυτή τη στιγμή με προσωρινή διοίκηση, δεν υπάρχει ουσιαστικά διοίκηση που μπορεί να πάρει αποφάσεις, γι' αυτό πρέπει να βγει μπροστά το Υπουργείο Αθλητισμού και να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει το νομικό επιτελείο. Πρέπει να γίνει άμεσα, από τη στιγμή που αυτή η δήλωση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις παντού».

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο