Οι ιδιοκτήτες του NBA θα ψηφίσουν για την επέκταση στην Ευρώπη!

Με γρήγορους ρυθμούς κινείται το NBA αναφορικά με την επέκταση στην Ευρώπη, αφού το θέμα θα τεθεί προς ψηφοφορία από τους ιδιοκτήτες των ομάδων της κορυφαίας Λίγκας.

Όπως είναι γνωστό το NBA θέλει να επεκταθεί στην Ευρώπη με την δημιουργία Λίγκας που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομάδες από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία κλπ, ενώ έχει γίνει άνοιγμα και σε ποδοσφαιρικούς κολοσσούς για την δημιουργία μπασκετικής ομάδας, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΒΑ αυτή την εβδομάδα, η λίγκα θα υποβάλει έκθεση σχετικά με τη διερεύνηση ενός νέου πρωταθλήματος στην Ευρώπη, σε συνεργασία με τη FIBA», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του εκπρόσωπος της λίγκας, όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

Σύμφωνα με το «sportico», οι ιδιοκτήτες του πρωταθλήματος εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας του... NBA Europe, «με οκτώ έως δέκα ομάδες και θα πρόκειται για μια «ημι-ανοικτή» πρόταση, που σημαίνει ότι θα υπάρχουν έως και τέσσερις θέσεις για τις καλύτερες ομάδες της EuroLeague με ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα για να αγωνιστούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ΝΒΑ την επόμενη χρονιά».

Παράλληλα το κείμενο αναφέρει ότι: «Τα franchises σε μέρη όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι θα μπορούσαν να πωληθούν για τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την πρόταση, ενώ το πρωτάθλημα θα πουλήσει τις μόνιμες θέσεις δικαιόχρησης σε εξωτερικούς επενδυτές, με το ΝΒΑ να κατέχει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου και τους ιδιοκτήτες δικαιόχρησης να κατέχουν το άλλο 50%».

Πλέον η υπόθεση της δημιουργίας ευρωπαϊκής Λίγκας προχωράει με γοργούς ρυθμούς, αφού οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ πρόκειται να ψηφίσουν επί της πρότασης κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του πρωταθλήματος αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Η ψηφοφορία έρχεται μετά από περισσότερο από ένα χρόνο συζητήσεων σχετικά με το πώς το ΝΒΑ θα μπορούσε να βελτιστοποιήσει καλύτερα τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο