Πωλείται η Mercedes του Μάικλ Τζόρνταν! (pics)

H S600 Coupe που είχε στην κατοχή του ο θρύλος του NBA έχει για δεύτερη φορά πωλητήριο, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. 

Είναι γνωστό ότι ο Μάικλ Τζόρνταν έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στις μοτοσικλέτες και τα αυτοκίνητα. Έχει υπάρξει ιδιοκτήτης πολλών ιδιαίτερων μοντέλων, σπάνιων αλλά και γρήγορων, ενώ συνεχίζει να έχει στο γκαράζ του πολλά αυτοκίνητα, συνήθως πανάκριβα και σπάνια. Αυτή η Mercedes-Benz S600 Coupe που βλέπουμε στις φωτογραφίες ήταν στην κατοχή του για αρκετά χρόνια κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όσο δηλαδή μεσουρανούσε στα γήπεδα του NBA. 

Ο σημερινός της ιδιοκτήτης την αγόρασε τον περασμένο Αύγουστο και τώρα θέλει να την αποχωριστεί, χωρίς πάντως να αναφέρεται η τιμή. Γνωρίζουμε, ότι εκείνος την αγόρασε για κάτι περισσότερο από 200.000 δολάρια. Σήμερα το αυτοκίνητο έχει πάνω από 250.000 χιλιόμετρα. Την αγόρασε καινούργια ο Τζόρνταν στις 23 Δεκέμβρη του 1995 και την είχε στην κατοχή του έως και το 2003. Όλα αυτά πιστοποιούνται με έγγραφα, σύμφωνα με τον πωλητή. 

Έχει αρκετά έξτρα και με βάση το τιμολόγιο αγοράς, ο Μάικλ Τζόρνταν την παρήγγειλε με την τετράγωνη απόληξη εξάτμισης της Lorinser, το μικρό σπόιλερ στο καπό του πορτμπαγκάζ και αυτές τις ιδιαίτερες ζάντες των 20 ιντσών που καλύπτονται με χρώμιο. Διαθέτει σύστημα ESP στον εξοπλισμό της, υδροπνευματική ανάρτηση που προσαρμόζει και την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, ανάλογα τις συνθήκες και εργοστασιακό τηλέφωνο που στην οθόνη του προβάλλει την ένδειξη "Jordan" όταν ανοίγει. 

Κίνηση παίρνει από έναν V12 βενζινοκινητήρα των 6.0 λίτρων που αποδίδει 400 ίππους και στέλνει την ισχύ στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου σασμάν των πέντε σχέσεων. Η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι μέτρια με αρκετές γρατσουνιές περιμετρικά του αμαξώματος. Χρειάζεται κάποια λεφτά προκειμένου να επιδιορθωθούν και να βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση καινούργιου. Λογικό, αν σκεφτούμε ότι έχει πάνω από 250.000 χλμ. Επίσης, στις φωτογραφίες που δείχνουν το αυτοκίνητο από κάτω, παρατηρούμε αρκετή σκουριά σε διάφορα μέρη. 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο