Δεν έχει αντίπαλο ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της φετινής EuroLeague!
Στο πιο σημαντικό τεστ μέχρι τώρα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μέτρησε τις δυνάμεις της με επιτυχία και πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές.
Θύμα του αυτή τη φορά ήταν η Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η οποία είδε το δικό της αήττητο να συντρίβεται στο Telekom Center Athens, μετά το 92-74 υπέρ των «πράσινων».
Με την άμυνά του να είναι το μεγάλο του όπλο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και με τον πολύπλευρο τρόπο που επιτεθόταν, ο Παναθηναϊκός έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, πριν καλά-καλά μπουν στην εξίσωση και οι Κέντρικ Ναν, Κώστας Σλούκας.
Για μια ακόμα φορά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε το μέγιστο από πολλούς παίκτες, αλλά τρεις ήταν αυτοί που ξεχώρισαν περισσότερο από τους υπόλοιπους. Ο Ματίας Λεσόρ κυριάρχησε με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Σιλβέν Φρανσίσκο οργάνωσε άψογα με 17 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις εκτέλεσε τη Φενέρ με 19 πόντους.
Άλλαξε τον ρυθμό ο Φρανσίσκο
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν άλλαξε τακτική σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, έχοντας τους Γκραντ, Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα, Γιαμπουσέλε και Μήτογλου στην αρχική πεντάδα. Μάλιστα, ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά με δύο συνεργασίες των Καλαϊτζάκη και Μήτογλου, για το αρχικό 4-0. Γρήγορα, όμως, η Φενέρμπαχτσε βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με τους Χόρτον-Τάκερ, Κι να πετυχαίνουν 12 πόντους, προσπέρασε (7-12) στο 5'.
Ο «Ζοτς» ανακάτεψε γρήγορα την τράπουλα και ο Φρανσίσκο (που πέρασε στο ματς μαζί με τους Μπάντιο, Χέιζ-Ντέιβις και Λεσόρ), δημιούργησε 5 πόντους και πέτυχε ακόμα δύο για την ισοφάριση (16-16 στο 7'). Το ματς πήρε ξαφνικά δαιμονιώδη ρυθμό, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια σε κάθε επίθεση, αλλά ο Φρανσίσκο ήταν αυτός που με τρίποντο διαμόρφωσε το 27-24 του πρώτου δεκαλέπτου.
Την κρατούσε «ζωντανή» ο Μπάλντουιν
Με Φρανσίσκο και Μπάντιο η περιφέρεια του Παναθηναϊκού συνέχισε να λειτουργεί άψογα, με τον Γάλλο γκαρντ να κάνει τρομερή ζημιά στους Τούρκους, σκοράροντας και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Η άμυνα ανέβασε επίπεδα ενέργειας για το +9 στο 15ο λεπτό (40-31). Η Φενέρμπαχτσε δεν γινόταν να μη βγάλει αντίδραση. Μετά το τάιμ άουτ του Γιασικεβίτσιους, πίεσε καλύτερα πάνω στην μπάλα και οδήγησε τους «πράσινους» σε δύσκολες προσπάθειες στην επίθεση. Με τον Μπάλντουιν να ανεβάζει ρυθμό και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, κρατήθηκε κοντά στο σκορ (44-41 με 7 πόντους του Αμερικανού), πριν ο Λεσόρ διαμορφώσει το σκορ του ημιχρόνου (46-41).
Έβγαλε «τανάλιες» στην άμυνα, κυριάρχησε ο Λεσόρ
Με την άμυνά του να έχει αποδιοργανώσει τη Φενέρμπαχτσε και τον Ρογκαβόπουλο να πατάει για πρώτη φορά στο ματς το glass floor και να είναι κομβικός με 8 πόντους μέσα σε 6 λεπτά, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του διψήφια διαφορά και την ανέβασε μέχρι το +15 (62-47). Ο Μέλι έδωσε λύσεις από μακρινή απόσταση για την τουρκική ομάδα, αλλά ο Λεσόρ με τη γνωστή ορμή του, κέρδισε μάχες και βολές για να διατηρήσει το διψήφιο προβάδισμα το Τριφύλλι στο τέλος της τρίτης περιόδου (67-55).
Το «πράσινο τσουνάμι» είχε αρχίσει να ορθώνεται στο T-Center και με τον Λεσόρ να είναι ισοπεδωτικός, αλλά και τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις να παίρνει όλα τα σωστά σουτ, ο Παναθηναϊκός άρχισε να... πνίγει τη Φενέρμπαχτσε. Μέσα σε 2 λεπτά στην τέταρτη περίοδο η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +18 (76-58) και ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους σε νέο γρήγορο τάιμ άουτ. Ο Φρανσίσκο την ανέβασε κι άλλο (78-58), αλλά 4 γρήγοροι πόντοι των φιλοξενούμενων, σήμαναν συναγερμό στον πράσινο πάγκο και ο Ομπράντοβιτς κάλεσε με τη σειρά του τάιμ άουτ. Η πίεση της Φενέρ σε όλο το γήπεδο, έφερε αποτέλεσμα για τη μείωση του σκορ, αλλά η νίκη δεν γινόταν να αλλάξει πλέον χέρια.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-24, 46-41, 67-55, 92-74
