Τοντ: «Η Ferrari ήταν σε χειρότερη κατάσταση όταν πήγα εκεί»

Την κατάσταση της Ferrari σχολίασε ο Ζαν Τοντ, λέγοντας ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή. Ο πρόεδρος της FIA δήλωσε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα όταν έφτασε εκεί το 1993.

Ο Τοντ πήγε στη Ferrari το 1993, όταν η ομάδα μέτραγε 10 χρόνια χωρίς τίτλο. Ο Γάλλος έφτιαξε μια ομάδα που κυριάρχισε λίγα χρόνια αργότερα, με προσωπικότητες όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Ρος Μπρον.

«Καταλαβαίνω καλά την κατάσταση. Είδα κάποιες αναφορές, οι άνθρωποι λένε ότι είναι το ίδιο, αλλά είναι μια εντελως διαφορετική κατάσταση από αυτή που βρήκα, όταν έφτασα το 1993. Τώρα είναι ένας πολύ δυνατός οργανισμός, πολύ καλά τακτοποιημένος. Ίσως κάποια σημεία δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Και με κάποιο τρόπο, ειλικρινά, εκεί που η Formula 1 τα χρειάζεται να είναι», δήλωσε ο Τοντ.

Ο πρώην διευθυντής της Ferrari μίλησε και για τον τρόπο που ήρθε ο Σουμάχερ στην ομάδα: «Όταν ο Μπέρνι Έκλστοουν λέει ότι αυτός ήταν που σύστησε τον Σουμάχερ στη Ferrari, είναι εντελώς αναληθές. Θυμάμαι ότι λέγαμε να μη το πούμε στον Μπέρνι, γιατί θα το διαδώσει παντού. Μια μέρα πριν ανακοινώσουμε ότι ο Σουμάχερ είχε υπογράψει - δεν ήξερε ότι μιλούσαμε μαζί του - του είπα «Μπέρνι, αύριο θα ανακοινώσουμε τον Μίκαελ».
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο