«Πιστεύω ότι ο Σουμάχερ είναι φυτό...»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε με δηλώσεις του ο Ελβετός νευροχειρουργός Έριχ Ρίντερερ, ο οποίος μιλώντας σε ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης του σταθμού TMC δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Σουμάχερ είναι φυτό και δεν έχει επίγνωση του τι γίνεται γύρω του.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 και GOAT, μαζί με τον Άιρτον Σένα, του αθλήματος είχε ατύχημα κάνοντας σκι στις Άλπεις τον Δεκέμβρη του 2013. Παρά το γεγονός πως έγινε γνωστό πως έπεσε σε κώμα στην αρχή, από το οποίο ξύπνησε μερικούς μήνες μετά, ελάχιστα πράγματα για την κατάσταση της υγείας του φτάνουν στο φως. 

Ο νευροχειρούργος Έριχ Ρίντερερ μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του σταθμού TMC στο Μονακό αφιερωμένο στον Μίκαελ Σουμάχερ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, λέγοντας πως κατά την γνώμη του ο Σούμι είναι φυτό. 

«Πιστεύω πως βρίσκεται σε μια κατάσταση φυτού, που σημαίνει πως είναι μεν ξύπνιος, αλλά δεν αντιδρά σε εξωτερικά ερεθίσματα. Αναπνέει, η καρδιά του χτυπάει, μπορεί να στέκεται ή και να κάνει μερικά βήματα με τη βοήθεια ενός τρίτου, αλλά τίποτα άλλο. 

Θα έλεγα πως αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε γι' αυτόν. Αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προ ατυχήματος; Ειλικρινά δεν το νομίζω», ήταν τα λόγια του. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο