«Δεν φοβόμαστε κανέναν! Ήρθαμε εδώ για το μετάλλιο»

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σιγκαπούρης κερδίζοντας την Αυστραλία με buzzer beater της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη που δάκρυσε αμέσως μετά το γκολ της και μίλησε γι’ αυτή τη στιγμή στο SPORT24.

Η Ελλάδα χειρίστηκε με μαεστρία τον αγώνα και στα τελευταία δευτερόλεπτα απέφυγε τη διαδικασία των πέναλτι παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στην αργυρή Ολυμπιονίκη του Παρισιού.

Η πρωταγωνίστρια της τελευταίας φάσης ξέσπασε σε κλάματα αμέσως μετά το γκολ της νίκης και εξήγησε στο SPORT 24 τον λόγο: “Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα! Όσοι είμαστε εδώ, προπονητές, staff, παίχτριες έχουμε την Εθνική ψηλότερα απ’ όλους. Δίνουμε και την ψυχή μας για την ομάδα και κάνουμε τα πάντα γι’ αυτήν. Όποια παίχτρια και αν ήταν στη θέση μου θα έβαζε το γκολ. Το πιστεύω αυτό και το λέω επειδή τις ξέρω όλες καλά και εμπιστευόμαστε απόλυτα η μία την άλλη”.

Η “γαλανόλευκη” είναι πλέον μία από τις τέσσερις υποψήφιες ομάδες για τα τρία μετάλλια και η Μαρία εξήγησε ότι με το στόχο του μεταλλίου ταξίδεψαν στη Σιγκαπούρη: “Νικήσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα που πρωταγωνίστησε στο Παρίσι και θέσαμε υποψηφιότητα για το μετάλλιο. Θέλουμε να είμαστε στα μετάλλια και με αυτόν τον στόχο ήρθαμε εδώ. Υπάρχει στο μυαλό μας αλλά δεν το συζητάμε μεταξύ μας. Μένουμε συγκεντρωμένες και ταπεινές”.

Οι ΗΠΑ είναι μια επίσης δυναμική ομάδα, είναι η κάτοχος του τίτλου και χρυσή Ολυμπιονίκης σε Λονδίνο, Ρίο, Τόκιο. “Είναι μια αντίπαλος πάνω κάτω σαν την Αυστραλία. Όσοι γνωρίζουν το άθλημα ξέρουν το εκτόπισμά της. Δεν τη φοβόμαστε. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε αισιόδοξες και θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Θα παίξουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια πίστη για τη νίκη. Η ομάδα μας έχει δυναμισμό. Αυτή είναι η mentalité μας”.

Πηγή: sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο