Ξεκίνησε προετοιμασία για την έκτη Παρά-Ολυμπιάδα στην καριέρα της η Καρολίνα Πελενδρίτου

Σε ρυθμούς προετοιμασίας ενόψει της Παρά-Ολυμπιακής χρονιάς μπήκε η Καρολίνα Πελενδρίτου, κάνοντας αρχή, όπως και την περσινή χρονιά, από την Κύπρο. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Λεμεσού, την περασμένη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, μία σημαδιακή ημερομηνία καθώς το 2004 είχε κατακτήσει το πρώτο Χρυσό μετάλλιο στην καριέρα της, στους Παρά-Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η Κύπρια αθλήτρια, στους Παρά-Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», οι οποίοι θα γίνουν τον Αύγουστο του 2024, θα λάβει μέρος στην έκτη Παρά-Ολυμπιάδα της καριέρας της, κάτι που επισημοποιήθηκε με επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παρά-Κολύμβησης προς την Κυπριακή Εθνική Παρα-Oλυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ) στις 15 Σεπτεμβρίου.

«Είναι μία χρονιά που με αγχώνει ιδιαίτερα. Κάποια πράγματα με φοβίζουν, γιατί δεν μπορείς να απαρνηθείς την ανθρώπινη φύση σου, ότι και να συμβαίνει. Έχω απόλυτη γνώση των προβλημάτων υγείας που έχω, τραυματισμών, τη συσσώρευση της ψυχικής και σωματικής κόπωσης» δηλώνει η τρεις φορές Χρυσή Παρά-Ολυμπιονίκης, η οποία τη νέα περίοδο θα κλείσει 22 χρόνια καριέρας ως παρά-αθλήτρια. Συμπληρώνοντας, αναφέρει: «Ξέρω ότι θα είναι ανηφορικός ο δρόμος, αλλά αυτό ουσιαστικά είναι και η πρόκληση. Αν ήταν εύκολο, δεν θα είχε τόση μεγάλη σημασία».

Αφετηρία από το 2023

Η Καρολίνα Πελενδρίτου έχει ως βάση την περσινή εξαιρετική της παρουσία, καθώς εντός της τρέχουσας χρονιάς είχε κατακτήσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μάντσεστερ, καθώς κι άλλα δύο χρυσά στο μίτινγκ IDM του Βερολίνου. «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώθηκε η προ-ολυμπιακή χρονιά με τον τρόπο που τελείωσε. Παρόλο που ήταν από τις δυσκολότερες σεζόν της καριέρας μου, μπορώ να πω η δυσκολότερη, και εκεί που πίστευα ότι δεν γίνεται, έκλεισε πάλι με ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα» λέει η ίδια και προσθέτει: «Το να ξεκινώ με αυτή την αφετηρία, μίας χρονιάς που έκλεισε πολύ καλά, είναι σημαντικό και μου δίνει θάρρος».

Αναζητώ νέες προκλήσεις

Όπως σε κάθε έναρξη μιας νέας χρονιάς, η Καρολίνα Πελενδρίτου αναζητάει καινούργια κίνητρα για να συνεχίσει την πορεία της. «Όταν δεν υπάρχει στόχος μπροστά μου για κάτι μεγάλο, δεν μπορώ να απελευθερώσω το 100% του δυναμικού μου» αναφέρει, τονίζοντας επιπλέον ότι: «Το να συμμετέχω για έκτη φορά στην καριέρα μου σε Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες είναι από μόνο του μία τεράστια πρόκληση, άσχετα με το αν καταφέρω να πάρω κάποιο μετάλλιο ή όχι».

Η Καρολίνα Πελενδρίτου στις προηγούμενες πέντε συμμετοχές σε Παρά-Ολυμπιακούς Αγώνες ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο. Τρεις φορές πήρε το Χρυσό (2004, 2008, 2021)

αγωνιζόμενη στα 100μ. πρόσθιο, μία φορά κέρδισε το Αργυρό (2012) επίσης στα 100μ. πρόσθιο και δυο φορές το Χάλκινο στα 200μ. μικτό (2008) και τα 50μ. ελεύθερο (2021).

Στους Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι θα αρχίζουν στις 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου, η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού θα μετέχει στα 50μ. ελεύθερο και στα 100μ. πρόσθιο, αγωνίσματα τα οποία θα γίνουν στις 31 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Στην προσπάθεια της Καρολίνας Πελενδρίτου σημαντική είναι η συμβολή των μεγάλων χορηγών της, της ΟΠΑΠ Κύπρου και της VISA, όπως και των υποστηρικτών της Remedica, BMW Hellas, Χαραλαμπίδης/ Κρίστης, Prime Insurance, SWANS και Tatoi Club.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο