Ανδρέας Μακρής : Δεν είχε σταθερότητα στην απόδοση του και ολοκλήρωσε στην 28η θέση

Η πρώτη συμμετοχή του Ανδρέα Μακρή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τραπ, δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε. Η δυνατή προετοιμασία και προπόνηση του αθλητή της Σκοπευτικής Οργάνωσης Παραλιμνίου, δεν βγήκε στον αγώνα του Τόκυο, και ο Μακρής ολοκλήρωσε στην 28η θέση, με συνολικό σκορ 117/125 δίσκους.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής : “Εμπλουτίστηκα με πολλά θετικά μηνύματα που όταν τα βάλω σε μια τάξη, θα με ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά. Με την ηρεμία, και την πίστη, προχωρούμε για το καλύτερο. 

Η αστάθεια που παρουσίασα στον αγώνα δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε τεχνικά θέματα, όμως υπήρχαν κάποιες ανασφάλειες, και κάποιες φοβίες που δεν μπόρεσα να ελέγξω. Όταν ξεπεραστούν αυτά, έχουμε πίστη και δεν έχω να αποδείξω κάτι στην τεχνική μου, το έδειξα πολλές φορές, Τώρα θα δουλέψουμε για το Παρίσι με κάποιους ενδιάμεσους σταθμούς σε μεγάλες διοργανώσεις, γιατί μετά από αυτό το μάθημα που πήραμε εδώ, θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Τα μηνύματα αυτού του αγώνα τα κρατάω για τον εαυτό μου για να πάρω τα θετικά.” 

Η δεύτερη μέρα των προκριματικών ξεκίνησε όπως και η πρώτη, και ο σκοπευτής μας έχασε δύο δίσκους μέσα στις πρώτες πέντε προσπάθειες στην 4η πούλα, εκμηδενίζοντας τις ελπίδες για ένα καλύτερο πλασάρισμα στη γενική κατάταξη. Ολοκλήρωσε με 22/25, κλείνοντας με 92/100.
Επεφύλαξε το καλύτερο για την τελευταία πούλα αφού ήταν αλάνθαστος με 25/25, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να βελτιώσει τη θέση του, τερματίζοντας 28ος στη γενική κατάταξη.

H Τσεχία έκανε εκπληκτικό 1-2 στο αγώνισμα αφού το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γίρι Λίπτακ,, το αργυρό ο Νταβίντ Κοστλέτσκι, ενώ το χάλκινο πήγε στη Βρετανία με τον ΧόλεΙ Κάουαρντ. 
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Γραφείο Τύπου
29 Ιουλίου 2021

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο