"Μικτή Βοσνίας" με Κέρκεζ, Τούτιτς και...

Μετά την Ολλανδία, φτιάχνουμε και την φανταστική all time 11αδα της Βοσνίας. Θα βρούμε παίκτες (λίγοι αλλά εξαιρετικοί) που άφησαν το στίγμα τους, και μερικούς ποδοσφαιριστές με ικανοποιητική παρουσία. Πάμε σε σχηματισμό 4-2-1-3. 

Αν η Ομόνοια παρέτασσε γερμανική 11άδα

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Υπάρχει θέμα εδώ. Δύο είναι όλοι και όλοι, ο ένας δεν έπαιξε ούτε ματς πρωταθλήματος (Σούπιτς- Ανόρθωση), ενώ ο δεύτερος μόλις 4 ;

με τον Ολυμπιακό (Γκούσο το 2008). Άρα πάμε με τον 2ο. Γκούσο λοιπόν.

ΑΜΥΝΑ: Χωρίς ανταγωνισμό οι δύο ακραίοι παίκτες στην άμυνα, αφού δεν υπήρξαν άλλοι συμπατριώτες στη θέση τους. Δεξιά ο Μπίτσεβιτς της ΑΕ Πάφος (2004) και απέναντι ο Μιλένκοβιτς (ΕΝΠ 08-09). Στα στόπερ τοποθετούμε τον Μπάιτς του Ολυμπιακού (11-12) και δίπλα προκειμένου να παρατάξουμε το καλύτερο σχήμα βάση επιλογών τον Στίλιτς (ΑΠΟΕΛ 11-12), που είχε την ευχέρεια να παίζει σαν κεντρικός αμυντικός.  

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ: Εδώ δυναμώνουμε. Όλοι ξέρουμε τι πάστας παίκτης ήταν ο Ντούσαν Κέρκεζ και τι πρόσφερε στην ΑΕΛ (2007-11 πριν περάσει και στον Άρη). Δίπλα του ο Γκρούιτς με καλές χρονιές σε ΑΕΠ και Άρη 2010-2013).

Μπροστά τους ένα από τα καλύτερα δεκάρια που είδαμε στην Κύπρο ο Νεντίμ Τούτιτς με 4 χρόνια στην Ομόνοια (92-96) και μονοετή περάσματα από Ολυμπιακό και Άσσια. 

ΕΠΙΘΕΣΗ: Για τις δύο από τις τρεις θέσεις βρήκαμε καλές επιλογές από τα 90ς. Ο Γιόβο Μόχελιτς είχε δύο εξαιρετικές χρονιές στον Άρη, ενώ έπαιξε και στον Απόλλωνα. Ο Μίρκο Μίχιτς έκανε καρέ σεζόν στην Νέα Σαλαμίνα και ήταν ένας επιθετικός υψηλού επιπέδου. Για την τρίτη θέση ζόρια. Το ψάξαμε καλά, είδαμε και παίκτες που ήρθαν από την κάποτε ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Με ονόματα που παραπέμπουν σε Βοσνία (όπως του σπουδαίου Σουάτ Μπετσίροβιτς του Απόλλωνα που είναι όμως Σλοβένος).  Δεν βγήκε άκρη. Τελικά καταλήγουμε στον Ράντε Πάπριτσα, σε ένα παίκτη που έπαιξε τρία χρόνια στον ΑΠΟΠ (88-91) και ήρθε έχοντας γίνει 2-3 χρόνια πριν είδωλο στον ΠΑΟΚ. 

Η 18άδα των «μοναχικών σημαιοφόρων»

Διευκρινήσεις: Σε όλα τα ρεπορτάζ με all time 11άδες κάποιας χώρας μετράμε την παρουσία (ποσοτική, ποιοτική ή και τα δύο) και όχι το όνομα ή το βιογραφικό. Τις επιλογές σε κάθε θέση (υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχει μία επιλογή.  Άλλοτε καμία, οπότε μεταφέρουμε κάποιον παίκτη, ενώ σε θέσεις με πολλές επιλογές διαλέγουμε τους κατ' εμάς καλύτερους. Μπορεί επίσης να μεταφέρουμε ένα παίκτη στην κατά τεκμήριο 2η θέση του για να φτιάξουμε καλύτερη σύνθεση. 

Ο σχηματισμός είναι βάση των επιλογών. 

Εκεί και όπου μπορούμε ή χρειάζεται χρησιμοποιούμε και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έπαιξαν χρόνια σε μία ξένη χώρα, πήραν υπηκοότητα και έπαιξαν και στην Εθνική της χώρας αυτής. Πχ ο Λεάντρο ή ο Μαρκίνιος.  Αντίθετα σε περιπτώσεις ξένων που πήραν την κυπριακή υπηκοότητα θα χρησιμοποιήσουμε την χώρα καταγωγής τους (πχ Τζούρεφ).

Τέλος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε παίκτες που ήρθαν την τρέχουσα χρονιά....

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο