Κατά καιρούς, ως λαός, είμαστε σκληροί με τα δικά μας παιδιά. Ειδικά οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο της κριτικής και σε αρκετές περιπτώσεις ίσως περισσότερο απ’ όσο τους αναλογεί. Στο τέλος, όμως, οι απαντήσεις δίνονται εκεί που πρέπει. Στο γήπεδο.
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Κύπρου Νεοφύτου να δώσει τη δική του απάντηση.
Ο 24χρονος αριστερός μπακ της ΑΕΛ ήταν από τους διακριθέντες στο μεγάλο διπλό στο «Στέλιος Κυριακίδης», σε ένα παιχνίδι όπου πραγματικά… άφησε τα πάντα στο γήπεδο.
Μετά από δύσκολα χρόνια και μακροχρόνιους τραυματισμούς, ο Νεοφύτου έχει επιστρέψει φέτος δυναμικά. Στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός, απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα και την Πάφο, έδειξε πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει ξανά τη θέση του.
Και ειδικά στην Πάφο ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ.
Πάθος, δυνατές μονομαχίες, σωστά κοψίματα και γρήγορες αποφάσεις. Ο Ενγκαμαλέου, αλλά και γενικότερα οι επιθετικοί της Πάφου, βρήκαν απέναντί τους έναν ποδοσφαιριστή που δεν τους άφησε να πάρουν ανάσα.
Ίσως η μοίρα να του… χρωστούσε μια τέτοια εμφάνιση μετά από όσα πέρασε. Σίγουρα, όμως, για να έρθει αυτή η στιγμή χρειάστηκε πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή.
Τώρα, το σημαντικό είναι να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Να δουλέψει, να χτίσει πάνω σε αυτή την εμφάνιση και να δείξει πως η επιστροφή του δεν ήταν απλώς μια καλή βραδιά στην Πάφο.
