«Δεν έχουμε πάρει σεντ, οι διαιτητές κάνουν εσκεμμένα λάθη εις βάρος μας»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΠΡΩΤΟ Sports ο έφορος του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΠ Πάφου, Ανδρέας ΤΣαβέλλας, μίλησε -με αφορμή την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα (77-72)- για αντιμετώπιση που τυγχάνει ο σύλλογος από την ομοσπονδία και τη διαιτησία.

«Μετά από πάροδο τριών μηνών τα παράπονά μας εστιάζονται στη διαιτησία: στους ορισμούς τους, στην εμπειρία τους, στο σεβασμό που δεν δείχνουν στο πιο ιστορικό σωματείο της Πάφου. Το καλοκαίρι σε τραπέζι της ομοσπονδίας μας προέτρεψαν να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να κατέβουμε στο πρωτάθλημα. Κάναμε έναν πολύ νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό, στον οποίο συμπεριλάβαμε και το ποσό που θα παίρναμε από την ομοσπονδία, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα σεντ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι: την πρώτη αγωνιστική νικήσαμε την ΑΕΛ, που ήταν επίσης μια καινούργια ομάδα. Μετά ξεκίνησε ο Γολγοθάς μας, διότι εμείς έπρεπε να δουλέψουμε κι άλλο, όπως και κάναμε. Χάσαμε κάποια παιχνίδια δίκαια, λόγω της απόδοσής μας, αλλά μετά την έκτη αγωνιστική οι διαιτητές μας αντιμετωπίζουν ως μικρό σωματείο. Στην έκτη αγωνιστική φιλοξενήσαμε την ΕΘΑ, η οποία στο προηγούμενο παιχνίδι της με το Παραλίμνι είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Στο μεταξύ μας παιχνίδι οι διαιτητές έκαναν ό,τι ήθελαν, για να νικήσουν οι φιλοξενούμενοι.

Με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια στη Λευκωσία επίσης έδρασαν οι διαιτητές, όπως και με την ΕΘΑ στη Λευκωσία, όπου η διαιτησία έπαιξε ξανά το ρόλο της στα τελευταία τρία καθοριστικά λεπτά. Και φτάνουμε στον αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάφο, όπου χάνουμε 14-16 πόντους, αλλά στην τρίτη περίοδο έχουμε μειώσει στο 52-54. Ενώ είχε τελειώσει ο χρόνος, ένας αντίπαλος παίρνει φάουλ για τρεις βολές και το σκορ γίνεται 57-52. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αντίστοιχη φάση, αλλά δεν μας έδωσαν το φάουλ.

Είχαμε επίσης παραβάσεις «μπρος-πίσω», τρία δευτερόλεπτα στη ρακέτα. Πρέπει να πω ότι οι διαιτητές έκαναν και δύο σημαντικά λάθη εις βάρος του Απόλλωνα, αλλά τα εις βάρος μας λάθη ήθελαν να τα κάνουν. Δεν θα τα παρατήσουμε, οι ίδιοι παίκτες θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν, έπρεπε να είχαμε μέχρι τώρα 4-5 νίκες.

Σχεδόν μας προέτρεψαν να κατεβάσουμε ομάδα στο πρωτάθλημα, ήλθαν Αμερικανοί που για πρώτη φορά έρχονται στην Ευρώπη, και πλέον μπορούν ν’ ανταγωνίζονται τους ξένους άλλων ομάδων. Σκοπός μας είναι να μείνουμε, έχουμε τις προϋποθέσεις, αλλά εμείς θέλουμε να υπάρχει και σεβασμός. Μας έχουν πεισμώσει τόσο, ώστε θα κάνουμε έναν εντελώς διαφορετικό προγραμματισμό. Εφέτος βασιστήκαμε σε πέντε Παφίτες που δεν είχαν εμπειρία από πρώτη κατηγορία, αλλά είμαστε περήφανοι, γιατί βελτιώνονται από αγώνα σε αγώνα. Έχουμε το πάθος και τον πόθο να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο